Op Folia.nl reageert waarnemend collegevoorzitter van UvA en HvA Dymph van den Boom op het vroegtijdige vertrek van Hans Amman als collegelid.

Dymph van den Boom: ‘Ik ben echt heel erg teleurgesteld over het plotselinge vertrek van mijn collega Hans Amman. Hij was een deskundig en toegankelijk bestuurder en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het transparant maken van de financiën en het structureren van het begrotingsproces van UvA en HvA. We zijn hem veel dank verschuldigd. Hij is een heel aimabele collega met wie het zeer prettig is om samen te werken.’

Folia sprak Van den Boom ook over de beweegredenen van Amman voor zijn vertrek: ‘In het nieuwe profiel voor de voorzitter van het college van bestuur staat dat de samenwerking tussen de UvA en de HvA geëvalueerd zal worden. Dat proces ging Hans niet snel genoeg, daarover is discussie ontstaan met de Raden van Toezicht en dat heeft een rol gespeeld in zijn besluit.’.