Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op donderdag 17 maart zijn Taco Dibbits (directeur Collecties Rijksmuseum) en Jop Ubbens (directeur veilinghuis Christie’s Nederland) te gast bij Room for Discussion. In deze kunstzinnige sessie bespreken de studenten de economie van de kunstsector.

Room for discussion
Foto: Room for Discussion

Zo wordt de vraag gesteld hoe musea en veilinghuizen binnen de kunstbubbel functioneren. Ook komt de discussie over publiek versus privaat kunstbezit aan bod: is het acceptabel dat de Nederlandse overheid en het Rijksmuseum samen met het Louvre 160 miljoen aan belastinggeld neertellen voor het Rembrandt-koppel? Behoort publiek bezit van kunst wellicht steeds meer tot het verleden? Of zouden alle musea gratis moeten zijn?

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is om studenten te interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Onder andere gasten zoals ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty zijn te gast geweest bij Room for Discussion.

Locatie en tijd

Room for Discussion start om 13.00 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.

Volgende gasten

Woensdag 30 maart: Eric Wiebes (Staatssecretaris van Financiën)
Dinsdag 12 april: Peter Blom (CEO Triodos bank) & Marleen Janssen Groesbeek (Lector Sustainable Finance and Accounting)