Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op maandag 2 mei is documentairemaker Ruben Terlou te gast bij Room for Discussion. Het televisiedebuut van de 30-jarige Terlou bleek een ongekend schot in de roos. Meer dan een miljoen mensen keken wekelijks naar zijn succesvolle serie ‘Langs de Oevers van de Yangtze’. Room for Discussion blikt met hem terug.

Room for discussion
Foto: Room for Discussion

Terlou toonde het indrukwekkende China op een unieke manier aan het grote publiek. In vloeiend Chinees, met fotocamera in de hand en met een open blik reisde de jonge journalist stroomopwaarts langs de belangrijkste rivier van het land en wist hij deuren te openen die normaal gesproken gesloten blijven.

Tijdens het interview wordt onder meer ingegaan op hoe de Chinese cultuur zich tot onze westerse manier van leven verhoudt? Hoe beïnvloedt de politieke economie het dagelijks leven van de bevolking? En wat kunnen we leren van De Chinese Droom?

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is om studenten te interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Onder andere gasten zoals ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty zijn te gast geweest bij Room for Discussion.

Locatie en tijd

Room for Discussion is maandag 2 mei van 13.00 – 14.00 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.