Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Zeven wetenschappers van de UvA en AMC dingen mee naar de Amsterdam Science & Innovation Award 2016. De jury, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan heeft tien finalisten geselecteerd uit alle inzendingen van de Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. Op donderdag 26 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Amsterdam Science & Innovation Award 2016

De innovaties en nieuwe technologieën bieden baanbrekende oplossingen voor zeer uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. De middag, die in het teken staat van innovaties en ondernemerschap, wordt geopend door wethouder Kajsa Ollongren.

Finale

De finalisten pitchen op donderdag 26 mei hun idee voor een vakjury en het publiek. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de Amsterdamse kennisinstellingen, let bij de beoordeling op innovativiteit, uitvoerbaarheid en vervulling van een marktbehoefte. De finalisten maken kans op de hoofdprijs van tienduizend euro. Met de geldprijs kan de onderzoeker of student zijn/haar idee verder uitwerken. Naast de hoofdprijs wordt er ook een publieksprijs en een prijs voor de runner-up uitgereikt. Beide ter waarde van vijfduizend euro. Vanaf 9 mei kan ook het publiek online meestemmen op hun favoriete idee via www.ixa.nl/amsia.

De finalisten van UvA en AMC

 • Steven William de Taeye (Alba Torrents de la Peña), AMC
  Stability: the key to an HIV vaccine
 • Arend Kolk (Hans-Gerd Janssen & Marta Mourao), UvA, FNWI (HIMS)
  A handheld device for the diagnosis of tuberculosis
 • Mark Schuuring, AMC
  Mobile health in patients with congenital heart disease
 • Hedy Folkersma (Jeroen de Mast & Roberto Dijo) | UvA-AMC
  Hydrocephalus Early Advanced Diagnostics (HEAD)
 • Henrik Cornelisson van de Ven | UvA, FNWI (HIMS)
  Reflectron Modulation Interface (ReMI) - Making the incompatible compatible in analytical chemistry
 • Derk Arts, AMC
  MyConsent: an online platform that will revolutionize the way control over data is managed
 • Marte Otten, UvA, FMG (Brain & Cognition)
  The feeling-thermometer: an online version of the Implicit Association Task to measure people’s evaluations and associations

Over de Amsterdam Science & Innovation Award

De Amsterdam Science & Innovation Award is 11 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door IXA (Innovation Exchange Amsterdam, het valorisatiecentrum van de UvA, VU, VUmc, HvA en het AMC) om de waardevolle ideeën gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zichtbaar te maken. Samenwerkingspartners zijn de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Science Park, Amolf, Nikhef, CWI, Sanquin en NKI-AVL. Het wordt gesponsord door Rabobank en Erac.