Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Fenrong Liu, bijzonder hoogleraar op de Amsterdam-China Logic Chair aan de UvA en co-director van het Joint Research Center for Logic van Tsinghua University (Beijing) en de UvA, krijgt het Changjiang Distinguished Professorship van het Chinese Ministerie van Onderwijs.

Fenrong Liu
Foto: Jeroen Oerlemans

Het professorship wordt aan Liu toegekend vanwege haar wetenschappelijke prestaties. Het Changjiang-programma werd in 1998 opgericht en wordt beschouwd als de hoogste wetenschappelijke eer in China. Ontvangers mogen niet alleen de titel Changjiang Distinguished Professor voeren, ook krijgen zij extra middelen om het onderzoeksprofiel van hun universiteit en hun internationale zichtbaarheid te vergroten.

In 2013 ontving UvA-universiteitshoogleraar Johan van Benthem – de andere co-director van  het Joint Research Center for Logic – ook al het Changjiang Distinguished Professorship.

Over Fenrong Liu

Liu is sinds 2007 werkzaam bij de afdeling Filosofie van Tsinghua University, sinds 2011 als hoogleraar Logica. In 2014 werd zij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de UvA. De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Amsterdams Universiteitsfonds.

Liu doet onderzoek op het terrein van de logica. Liu ontwikkelde verschillende modellen om te begrijpen hoe informatie de voorkeuren en overtuigingen van mensen en andere actoren verandert. Momenteel ligt de focus van haar onderzoek op de logische analyse van informatiestromen en besluitvorming in sociale contexten, bij zowel individuele actoren als groepen. Daarnaast bestudeert Liu de geschiedenis van de klassieke logica in China, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in argumentatiepatronen.