Prof. dr. Peter van Tienderen is door het College van Bestuur van de UvA benoemd tot interim-decaan van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). De benoeming gaat in op 1 juni. Van Tienderen volgt prof. dr. Karen Maex op, die per 1 juni aantreedt als rector magnificus van de UvA en lid College van Bestuur van UvA-HvA.

Dirk Gillissen
Fotograaf: Dirk Gillissen

Van Tienderen was al - sinds 1 oktober 2014 - vice-decaan van de FNWI. In die hoedanigheid is hij als lid van het directieteam verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderzoek en Valorisatie, en houdt hij zich intensief bezig met verschillende projecten op het gebied van de samenwerking tussen de bètafaculteiten van UvA en VU.

Structurele invulling

Maex was decaan van zowel FNWI van de UvA als van de bètafaculteiten van de Vrije Universiteit (VU). Het College van Bestuur van de VU heeft per 1 juni prof. dr. Hubertus Irth benoemd tot interim-decaan van de faculteiten Aard- en Levenswetenschappen en Exacte Wetenschappen van de VU. Na overleg met onder meer de medezeggenschap bespreekt het College van Bestuur van de UvA volgende week met het bestuur van de VU de structurele invulling van het decanaat van de bètafaculteiten. Daarbij gaat er onder meer om of de leiding van de drie faculteiten van UvA en VU wederom in één functie wordt ondergebracht, of dat UvA en VU de samenwerking voortzetten met elk een eigen bètadecaan.

Over Van Tienderen

Prof. dr. P.H. van Tienderen (1958) werd in 2001 benoemd tot hoogleraar Experimentele Plantensystematiek aan de UvA. In zijn onderzoek, dat zowel experimenteel als theoretisch is, richt hij zich op de evolutie en diversiteit van planten. Vanaf 2005 tot 2014 leidde hij het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) aan de UvA.