Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op dinsdag 17 mei is internationaal documentairemaker Kip Anderson te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Anderson, regisseur van de succesvolle documentaire ‘Cowspiracy’, komt over uit de VS om te praten over de impact van de vleesindustrie op het klimaat, het succes van zijn documentaire en zijn volgende film 'What the Health?'.

Room for discussion

‘Cowspiracy’ werd internationaal goed bekeken en enthousiast ontvangen. De documentaire gaat in op de enorme impact van de intensieve veeteelt op het klimaat en waarom zo veel milieuorganisaties dit lijken te negeren. Anderson roept op tot actie en stelt een veganistisch dieet voor als oplossing voor het klimaatprobleem en zelfs armoede. Anderson groeide op in California en zegt een 'clichématige Amerikaanse kindertijd' te hebben gehad. Door het zien van de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore, werd hij bekend met het klimaatprobleem en paste zijn manier van leven drastisch aan.

Tijdens het interview wordt onder meer ingegaan op de gebreken van de veeteeltindustrie en de oplossing die Anderson voor ogen ziet. Zowel ‘Cowspiracy’ als Andersons nieuwe documentaire 'What the Health?' komen aan bod in de zoektocht naar oplossingen van het klimaatprobleem voor de toekomst.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van studenten van de economiefaculteit van de UvA. Voor een groot publiek bevragen zij in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is om studenten te interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty zijn te gast geweest bij Room for Discussion.

Locatie en tijd

Room for Discussion vindt plaats op dinsdag 17 mei van 13.00 – 14.00 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.