Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Steven H. Chaffee Career Achievement Award 2016 is op zaterdag 11 juni toegekend aan prof. dr. Patti Valkenburg, universiteitshoogleraar Jeugd, Media en Samenleving aan de UvA.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de International Communication Association (ICA) aan een communicatiewetenschapper die een lange periode baanbrekend onderzoek in de communicatiewetenschap heeft verricht.

De jury prijst Valkenburg om de grote invloed die zij met haar omvangrijke en vernieuwende onderzoek heeft gehad en nog steeds heeft op alle deelterreinen binnen de communicatiewetenschap, en in het bijzonder met betrekking tot jeugd en media. Valkenburg was een van de eerste communicatiewetenschappers die theorieën vanuit verschillende disciplines combineerde en een model bedacht dat verklaart hoe en waarom individuen verschillen in hun gevoeligheid voor mediaeffecten. Valkenburg is oprichter van het Center for Research on Children, Adolescents and the Media (CcaM) aan de UvA. Ze publiceerde meer dan 160 artikelen, 6 boeken en 40 boekhoofdstukken en is een van de meest geciteerde communicatiewetenschappers binnen en buiten Europa.