Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voorzitter Hendrik van Moorsel van de Commissie Onderzoek Financiën Huisvesting, presenteerde op 24 juni het eindrapport 'Bouwen aan Wetenschap' aan de academische gemeenschap, de Contactgroep (opdrachtgever) en het College van Bestuur van de UvA. Hij bedankte iedereen die aan het onderzoek een bijdrage heeft geleverd.

Commissie Onderzoek Financiën en Huisvesting
Overhandiging eindrapport
Hendrik van Moorsel, voorzitter COFH overhandigt het eindrapport aan Geert ten Dam, voorzitter College van Bestuur UvA (midden) en René Hulst, voorzitter van de Contactgroep (links)

Terugblik

Begin 2015 beleefde de Universiteit van Amsterdam met de bezetting van het Bungehuis en later het Maagdenhuis hectische weken. Tijdens gesprekken van het College van Bestuur met de partijen die betrokken waren bij de bezettingen, kwamen veel vragen naar voren over de financiën en de huisvesting van de UvA. Mede op basis van de uitkomsten van deze gesprekken publiceerde het CvB op 10 maart 2015 het ‘10‑puntenplan’, waarin werd aangekondigd dat er een commissie moest worden samengesteld om onderzoek te doen naar de financiën en de huisvesting van de UvA.

Het voorjaar en de zomer van 2015 stonden vervolgens in het teken van het samenstellen van de onafhankelijke Commissie Onderzoek Financiën en Huisvesting (COFH). Na een oriëntatiefase in het najaar van 2015 (resulterend in een plan van aanpak voor het daadwerkelijke onderzoek), heeft de commissie in de afgelopen zes maanden het onderzoek uitgevoerd naar de financiën en huisvesting van de UvA.