Alle bachelor- en masteropleidingen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA zijn ge(her)accrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dit maakte de NVAO op maandag 27 juni bekend.

NVAO geaccrediteerde opleiding

De NVAO-accreditatie vormt het sluitstuk van de nieuwe gecombineerde manier van accrediteren, waarin één visitatie leidt tot twee accreditaties, één door de NVAO en één door de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

Nieuwe opleidingen

In totaal gaat het om de (her)accreditatie van achttien opleidingen, waarvan er vier nieuw zijn. De huidige bachelor Economics and Business is herontwikkeld tot twee nieuwe bachelors: Business Administration en Economics and Business Economics. Het masterprogramma Business Economics is eveneens diepgaand vernieuwd tot twee separate programma’s met een explicieter profiel: Business Economics en Finance.