De sollicitatiecommissie voor de werving van de nieuwe decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen heeft besloten prof. dr. Fred Weerman, hoogleraar Nederlandse taalkunde en voorzitter van de afdeling Neerlandistiek, als kandidaat voor te dragen.

De afgelopen maanden heeft een adviescommissie, met vertegenwoordigers van de facultaire gemeenschap, hard gewerkt aan een profiel voor de nieuwe decaan en het opstellen van een longlist van kandidaten. Vervolgens is de sollicitatiecommissie – in overleg met de adviescommissie – aan de slag gegaan met het samenstellen van een shortlist en hebben gesprekken met potentiële kandidaten plaatsgevonden.

Volgende week, maandag 11 juli van 16.30 tot 17.30 uur, organiseert de faculteit voor al haar medewerkers en studenten een openbaar debat met Fred Weerman. Het debat vindt plaats in de VOC-zaal, Kloveniersburgwal 48. Vervolgens vindt een draagvlakgesprek plaats met de Facultaire Ondernemingsraad en de Facultaire Studentenraad. Hierna besluit het CvB over de benoeming van de kandidaat tot decaan.

Het streven is op 1 september een nieuwe decaan voor de faculteit te hebben.