Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Vijf onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam zijn aangetreden als fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW). Het gaat om een residentieel fellowship, op de nieuwe locatie van het NIAS in de Amsterdamse binnenstad.

NIAS

Als  NIAS-fellow kunnen gerenommeerde wetenschappers zich volledig op hun onderzoek richten, vrijgesteld van bestuurs- en onderwijstaken. In totaal zijn er dit jaar 29 fellows begonnen bij het NIAS.

De vijf fellows van de UvA

  • Niels van Doorn (Mediastudies) gaat in zijn project onderzoeken hoe waarde wordt geproduceerd in de hedendaagse deeleconomie.
  • Luc Fransen (Politicologie) richt zich op  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in verschillende Europese landen.
  • Hilde Geurts (Neuropsychologie) stelt in haar studie het welzijn centraal van ouderen met autisme.
  • Liza Mügge (Politicologie) onderzoekt de politiek van Nebahat Albayrak, Ayaan Hirsi Ali en andere minderheden in het Nederlandse parlement.
  • Olav Velthuis (Sociologie) bekijkt in zijn studie de morele economie van pornografie.
     

Over het NIAS

Het NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en selecteert fellows uit binnen- en buitenland voor het fellowship. Het instituut stimuleert wetenschappelijke vernieuwing door onderzoekers tijd en ruimte te geven voor reflectie en interdisciplinaire interactie. Deze zomer verruilde het NIAS haar campus in de Wassenaarse bossen voor de Amsterdamse binnenstad. Op de nieuwe locatie werken en wonen nu dertig gerenommeerde onderzoekers. In 2017 beginnen nog eens 21 onderzoekers aan hun fellowship.