Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Internist prof. dr. Hans (J.A.) Romijn is door de Raad van Toezicht van het AMC per 1 december 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Tevens is hij door het College van Bestuur van de UvA benoemd tot decaan van de Faculteit der Geneeskunde. Hij volgt in de beide functies prof. dr. Marcel Levi op.

Vincent Boon
Foto: Vincent Boon

Hans Romijn (61), internist-endocrinoloog, is sinds 2010 hoofd van de afdeling Inwendige Geneeskunde en voorzitter van de divisie Inwendige & Uitwendige Specialismen van het AMC. In hetzelfde jaar werd hij ook benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Hans Romijn bezit alle kwaliteiten die een goede decaan moet hebben. Hij heeft een grote passie voor de wetenschap en de geneeskunde, een duidelijke visie op het onderwijs en onderzoek van de faculteit, én uitgebreide bestuurservaring binnen en buiten het AMC. We zijn dan ook erg blij dat hij Marcel Levi gaat opvolgen en kijken uit naar de samenwerking met Hans’, aldus Geert ten Dam, voorzitter College van Bestuur UvA-HvA.

Over Hans Romijn

Hans Romijn studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde er in 1990. Na zijn promotie verbleef hij twee jaar in de VS als postdoc aan de University of Texas Medical Branch te Galveston. In 1998 werd hij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder Endocrinologie, aan de Universiteit van Leiden, om in 2010 terug te keren naar Amsterdam. Hij is een productief onderzoeker en (mede)-auteur van ruim 540 wetenschappelijke artikelen.

Naast zijn hoogleraarschap, vervult de nieuwe bestuursvoorzitter een aantal nevenfuncties. Zo is hij lid van de Gezondheidsraad, editor-in-chief van The European Journal of Endocrinology en bestuurslid van de Stichting Kinderoncologisch Centrum Amsterdam. Eerder was hij onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie, lid van het bestuur van de Nederlandse Internisten Vereniging, lid van de VIDI-commissie NWO en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad Diabetes Fonds Nederland.