Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op 25 januari 2017 presenteerde de commissie D&D de uitkomsten van het raadgevend referendum en een verslag. Commissievoorzitter Lisa Westerveld sprak vooraf een dankwoord uit.

Commissievoorzitter Lisa Westerveld presenteert de uitkomsten van het referendum
Foto: Suzanne Blanchard
Commissievoorzitter Lisa Westerveld presenteert de uitkomsten van het referendum
Commissievoorzitter Lisa Westerveld licht de uitkomsten van het referendum toe.

Dankwoord

Lisa Westerveld: "Vandaag presenteren we de uitkomsten van het referendum dat we in opdracht van de universitaire gemeenschap hebben georganiseerd. Maar dat doe ik niet voordat ik alle betrokkenen heb bedankt.

Allereerst een dankwoord aan alle mensen (zo’n 6500) die de referendumvragen hebben beantwoord. Het kostte echt wel tijd en denkwerk om deel te nemen. Dank dat jullie de tijd hebben genomen. Zonder jullie antwoorden zou deze rapportage er niet zijn.

Dan een dankwoord aan de studenten en medewerkers die begin 2015 de noodzaak tot verandering op de agenda hebben gezet. De bezetting van het Bungehuis en daarna het Maagdenhuis hebben veel losgemaakt op de universiteit en daarbuiten. Lang niet iedereen was blij met wat er gebeurde en met de heftige reacties die volgden. Maar zonder deze mensen was er nooit een verandertraject in gang gezet op de UvA, was het college van bestuur niet met het tienpuntenplan gekomen en had dit referendum nooit plaatsgevonden.

En verder: dank aan alle studenten, medewerkers en bestuurders die ons het afgelopen jaar te woord hebben gestaan, hebben geholpen met ons werk en ons van – soms zeer – kritische feedback hebben voorzien. Ik kan jullie verzekeren dat we alle punten van aandacht bijzonder serieus hebben genomen en hebben gebruikt om onze voorstellen aan te scherpen en te verbeteren. Onze grote dank ook aan bureau Ruigrok Netpanel dat ons enorm heeft geholpen in de advisering en uitvoering van het referendum. En de leden van de referendumcommissie, die is ingesteld om het goede verloop van het referendum te bewaken en te waken over de privacy van de deelnemers. Ik wil als laatste graag nog de leden van de campagnecommissie bedanken die in de weken van het referendum met beperkte middelen keihard hebben gewerkt om studenten en medewerkers op de hoogte te stellen van het feit dat zij mochten stemmen."

Voorzitter van de Centrale ondernemingsraad, Breanndán Ó Nualláin, reageert op de uitkomsten van het referendum.
Breanndán Ó Nualláin, voorzitter van de COR, Alex Tess Rutten, voorzitter van de CSR, en Collegevoorzitter Geert ten Dam reageerden op de uitkomsten van het referendum. Foto: Suzanne Blanchard
Bij de presentatie van de uitkomsten van het referendum waren zo'n zestig belangstellenden.
Circa zestig belangstellenden bezochten de presentatie. Foto: Suzanne Blanchard