Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Ter ere van het 385-jarig bestaan zijn lustrumbeurzen gelanceerd voor UvA-promovendi, om internationale ervaring op te doen.

De mooiste traktatie van een jarige is een investering in de toekomst. Promovendi zijn onontbeerlijk voor de toekomst van de wetenschap. Daarom wordt bij de start van het lustrumjaar een nieuw type beurs gelanceerd: lustrumbeurzen voor UvA-promovendi.

De lustrumbeurzen zijn bedoeld om tijdens het promotietraject internationale ervaring op te doen en zijn een aanvulling op de reguliere mogelijkheden. De beurzen kunnen worden ingezet voor verschillende soorten doeleinden: van een congresbezoek en volgen van onderwijs tot het bezoek aan buitenlandse collega’s. De lustrumbeurzen zijn een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdams Universiteitsfonds.
De beurzen worden toegekend door het College voor Promoties. De toekenningen worden bekend gemaakt tijdens de Dies Natalis van 2018 (afsluiting van het lustrumjaar) en van 2019 (voor de tweede ronde).

De deadline voor de eerste ronde is 1 april 2017. De beurs bedraagt maximaal 3000 euro.