Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Een dag voor de verkiezingen (14 maart), organiseert Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde aan de UvA, dé grote voorbeschouwing met voormalig Tweede Kamerlid Boris van der Ham, politiek commentator Wouke van Scherrenburg en politiek commentator Sywert van Lienden.

x

Tijdens Room for Discussion wordt teruggeblikt op de opvallendste aspecten van de campagne, het laatste nieuws besproken en vooruitgekeken naar hoe het politieke landschap er na de verkiezingen uit gaat zien. Daarnaast analyseren ze met Van der Ham, Scherrenburg en Van Lienden een aantal grotere thema's zoals het opkomend populisme, de veranderende waardering van de media en vergelijken ze politiek, pers en debat met het verleden. Was vroeger alles beter?

Tijd en Locatie

Room for Discussion vindt plaats op dinsdag 14 maart van 13.00 tot 14.00 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.


Over de gasten

  • Boris van der Ham (1973) was tien jaar lang Tweede Kamerlid voor D66, momenteel voorzitter van het Humanisch Verbond en acteur. Hij schreef daarnaast onder andere de politieke boeken 'De Koning kun je niet Spelen' en 'De Vrije Moraal'.
  • Wouke van Scherrenburg (1946) is zeer ervaren als parlementair verslaggever. Zo werkte zij vijftien jaar voor NOVA/Den Haag Vandaag (NOS-VARA). Zij is nog steeds regelmatig te zien als politiek commentator in talkshows als Jinek, Pauw, DWDD & RTL Late Night.
  • Sywert van Lienden (1990) is regelmatig politiek commentator programma's als DWDD, Buitenhof en RTL Late Night. Eerder was hij voorzitter van het LAKS en nam hij het initiatief voor de beweging G500.nl, om de politiek van binnenuit te veranderen.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van studenten van Economie en Bedrijfskunde de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.