Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De studentenartsen van de UvA lanceren een online keuzehulp anticonceptie. De keuzehulp informeert vrouwen over de beschikbare anticonceptiemethoden en helpt bij het maken van een keuze daaruit.

Praktijk Studentenartsen, Oude Turfmarkt 151

De keuzehulp heeft als doel vrouwen te informeren over de beschikbare anticonceptiemethoden. Wil je een regelmatige menstruatie? Wil je zwangerschap voorkomen? Wil je jezelf tegelijkertijd beschermen tegen soa's? Wil je geen hormonen slikken? Er zijn tal van vragen rondom anticonceptie waar je bij de dokter niet even snel een antwoord op krijgt. Op deze website Keuzehulp anticonceptie worden alle middelen uitgelegd en komen verschillende wensen aan bod.

'Het doel is van de online keuzehulp vrouwen te informeren over de mogelijkheden en methoden, zodat zij beter geïnformeerd de spreekkamer binnenkomen en we tot een gerichter anticonceptieconsult komen', vertelt studentenarts Peter Vonk. 'Het consult bij de huisarts is echter nog steeds doorslaggevend in de uiteindelijke keuze voor de methode van anticonceptie.'

Zorg voor studenten

De UvA heeft een lange traditie als het gaat om zorg voor haar studenten. In 1938 werd de Stichting voor Universitaire Gezondheidszorg van de UvA opgericht. In de huidige opzet, een huisartspraktijk voor studenten en voor iedereen die in het centrum van Amsterdam woont, bestaat Bureau Studentenartsen / Huisartsen Oude Turfmarkt inmiddels meer dan 35 jaar.