Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

238 UvA-studenten gaan het komend academische jaar meedoen aan de pilot Flexstuderen. Flexstudenten betalen alleen collegegeld voor de vakken die ze volgen in plaats van voor een ‘vol’ studiejaar. In totaal meldden zich in de periode 8 tot en met 31 mei 335 studenten aan; van wie er dus 238 zijn geplaatst.

X
Foto: Monique Kooijmans

De bacheloropleidingen Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie en masteropleidingen Onderwijskunde en Sociologie kregen meer aanmeldingen dan er plaatsen waren. Bij deze opleidingen is er in eerste instantie geloot, daarna werden studenten geplaatst op volgorde van aanmelding. Een aantal studenten viel af omdat zij niet aan een van de voorwaarden voldeden (wettelijk collegegeldtarief en positief studie-advies).

De studenten die gaan deelnemen aan de pilot Flexstuderen doen mee met de reguliere vakaanmelding die op 13 en 15 juni start. 

Over flexstuderen

De pilot Flexstuderen loopt in ieder geval twee jaar. Flexstudenten betalen alleen collegegeld voor de vakken die ze gaan volgen. De pilot geldt voor de volgende bacheloropleidingen: Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research, Communicatiewetenschap, Sociologie en Biologie. En deze masteropleidingen: Arbeidsrecht, Onderwijskunde, Communicatiewetenschap, Sociologie, Planologie, Sociale Geografie en Earth Sciences.

Het initiatief voor de pilot komt van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), VVD en PvdA. Behalve de UvA doen ook Tilburg University en Hogeschool Utrecht mee aan de pilot.