Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam heeft een plek verworven in de Financial Times ranglijst voor beste Finance-opleidingen aan Europese Business Schools. De vermelding betreft de Executive Master in International Finance (MIF).

MIF FT ranking
Foto: FT

'We zijn er trots op om op deze ranking te staan. Op het gebied van internationale mobiliteit staan we zelfs op de eerste plek. Onze opleiding zorgt ervoor dat afgestudeerden overal ter wereld terecht kunnen', aldus Han van Dissel, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. 

Fintech steeds belangrijker

Marc Salomon, voorzitter van ABS, ziet een grote vraag in de arbeidsmarkt naar mensen met Fintech-kennis en ondernemerschapskwaliteiten. ‘Daarom integreren we onderwerpen als Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en ondernemerschap binnen al onze Finance-programma’s. We behoren daarmee tot de koplopers in Europa en het is mooi dat dit nu ook door Financial Times erkend wordt.’

Over de Financial Times-ranglijsten

De Financial Times brengt jaarlijks een aantal ranglijsten uit. In de ranglijst waarin ABS vermeld wordt, gaat het om masteropleidingen voor studenten met werkervaring. De ranglijst wordt opgesteld aan de hand van indicatoren zoals wetenschappelijke kwalificaties van de staf, geografische en genderdiversiteit en feedback van studenten over praktische relevantie en kwaliteit van het onderwijs.  

Over Amsterdam Business School

ABS is de Business School van de Universiteit van Amsterdam en biedt bachelor- en masterprogramma’s in de Bedrijfskunde aan. Daarnaast biedt ABS programma’s voor studenten met werkervaring, waaronder MBA en MIF. Speerpunten voor wat betreft onderzoek zijn Big Data & Business Analytics en Corporate Social Responsibility. ABS werkt nauw samen met ACE Venture Lab om ondernemerschap bij studenten te stimuleren.