Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Fotograaf Kadir van Lohuizen houdt maandag 19 februari een lezing over de toekomst van ons afval. Van Lohuizen bezocht zes wereldsteden - waaronder Amsterdam - om vast te leggen hoe we met ons afval omgaan en wat er gebeurt als we op dezelfde voet doorgaan.

Van Lohuizen won een Zilveren Camera in 1994, 1997 en 2001. Zijn werk wordt gepubliceerd in Vrij Nederland, Trouw, NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Morgen, Paris Match, The Independent, Newsweek en Time.

De fotoserie ‘Wasteland’ is het resultaat van weken verblijven op en rond de vuilnisbelten van deze grote steden. Van Lohuizen bracht de omvang, de complexe logistiek, maar vooral ook de mensen uit de afvalindustrie in beeld.

'Wasteland kwam voort uit mijn eerdere serie over de stijgende zeespiegel'. vertelt Van Lohuizen. 'Ik kwam op eilandjes met vervuilde stranden en vroeg me af waar al dat afval vandaan kwam.'

Cultureel studentencentrum CREA

De lezing vindt plaats bij cultureel studentencentrum CREA en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De lezing is gratis te bezoeken, aanmelden is verplicht.

Over de Amsterdamlezingen

De reeks Amsterdamlezingen is voortgekomen uit de Wibautleerstoel. Deze bijzondere leerstoel is door de gemeente Amsterdam ingesteld voor de studie van de grootstedelijke problematiek, in het bijzonder van Amsterdam.

In 2018 gaan de Amsterdamlezingen over de toekomst. Zes wetenschappers en kunstenaars schetsen een persoonlijk vergezicht. Zo geven onder meer actrice Adelheid Roosen, econoom Coen Teulings en hoogleraar kunstmatige intelligentie Max Welling een lezing.