Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Connie Bezzina, hoogleraar Moleculaire cardiogenetica aan aan de Faculteit der Geneeskunde van de UvA (AMC-UvA), is verkozen tot lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen ( KNAW). In totaal treden 21 nieuwe leden toe.

mw. prof. dr. Connie Bezzina hoogleraar AMC
Connie Bezzina (foto: Jeroen Oerlemans)

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt circa vijfhonderdvijftig leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 17 september worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd.

Over Connie Bezzina

Connie Bezzina (1969) verricht al twee decennia baanbrekend onderzoek op het gebied van erfelijke hartritmestoornissen die leiden tot een plotselinge dood op jonge leeftijd. Zij ontdekte onder andere meerdere genen die kamerfibrillatie kunnen veroorzaken. Door het onderzoek van Bezzina kunnen patiënten sneller worden opgespoord en is er meer tijd voor preventieve therapie, voor medicijnen en voor het inbrengen van een defibrillator. Bezzina werkt nauw samen met behandelaars en is een inspiratiebron voor veel jonge, vrouwelijke onderzoekers.