Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Harvard, Cambridge, Oxford of misschien wel de Universiteit van Amsterdam? Welke universiteit wordt wereldkampioen econometrie? Van 11 tot en met 13 april strijden de 120 beste studenten van over de hele wereld voor de 19e keer om de titel wereldkampioen econometrie. Dit jaar staat het onderwerp Economics of Happiness centraal in de Econometric Game, zoals de officiële naam van dit evenement is.

Logo Econometric Game

De deelnemers van de Econometric Game proberen, in teamverband, binnen drie dagen een groot maatschappelijk probleem op een econometrische manier op te lossen. Casper Hoogenboom voorzitter van de Econometric Game 2018: ‘De inhoud van de case blijft nog geheim tot woensdag 10 april, maar de deelnemende teams weten al wel dat om een maatschappelijk probleem gaat op het gebied van ‘Economics of Happiness’. Dit jaar is de case ontworpen door Paul Frijters, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Queensland en auteur van het boek An Economic Theory of Greed, Love, Groups, and Networks. Frijters is gespecialiseerd in dit soort Economische vraagstukken. Voorgaande jaren gingen de teams onder meer aan de slag met de toegankelijkheid van gezondheidszorg, en hoe de vergrijzing betaalbaar te houden.

Econometric Game 2016
Foto: Studievereniging VSAE

Immens populair

De Econometric Game is een initiatief van en wordt georganiseerd door de VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) van de Universiteit van Amsterdam. De Econometric Game is een competitie die wereldwijd hoog staat aangeschreven onder econometristen. Het is elk jaar zó populair dat het aantal inschrijvingen veel groter is dan het aantal beschikbare plaatsen. Daarom worden alleen de dertig beste universiteiten uitgekozen om een delegatie van twee PhD- en twee masterstudenten naar Amsterdam te sturen. Dit jaar zijn de deelnemende universiteiten afkomstig uit achttien verschillende landen. Zo doen Harvard University, Oxford University, University of Cambridge en McGill University mee.

Finale

Op vrijdag 13 april geven de tien finalisten hun eindpresentaties. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Tijd en locatie: 18.30-20.00 uur, Universiteit van Amsterdam, Roetersstraat 11 –  A1.01.