Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Oefenweb, een spin-off van de UvA die valt onder de paraplu van de UvA Ventures Holding, is overgenomen door Prowise B.V. Prowise is een Nederlands bedrijf dat investeert in innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van digitale leeroplossingen.

schoolbord-Flickr-Creativecommons-eelke dekker-2670226303.jpg
Foto: Flickr, Creativecommons Eelke Dekker

Het verhaal van Oefenweb start in 2007 met Rekentuin, dat werd ontwikkeld vanuit een promotieonderzoek naar hoe kinderen leren. Rekentuin is het eerste online oefenprogramma dat zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. In 2009 wordt Oefenweb opgericht door UvA Ventures Holding, Marthe Straatemeier en Han van der Maas met als doel Rekentuin verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Inmiddels werken meer dan 2000 scholen met de adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Samen met de partners, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Cito, optimaliseert Oefenweb voortdurend de adaptieve werking.

Elk kind en elke leerkracht op maat bedienen

Oefenweb-oprichters Marthe Straatemeier en Han van der Maas zijn enthousiast. ‘Niet alleen voor het Oefenwebteam, maar ook voor gebruikers is het fantastisch nieuws dat we deel gaan uitmaken van een vooruitstrevend bedrijf als Prowise. Dankzij de samenwerking kunnen we onze adaptieve software nog geavanceerder maken; breder inzetten en verder ontwikkelen. Prowise helpt ons als wereldspeler (180 medewerkers) eerder onze missie te realiseren om elk kind en elke leerkracht op maat te bedienen. Zo bundelen we onze krachten om samen te werken aan beter onderwijs’, aldus Straatemeier. UvA Ventures Holding directeur Peter Krijnsen: ‘Dit is een mooie stap in de ontwikkeling van Oefenweb om samen met Prowise de kennis, die haar oorsprong heeft aan de Universiteit van Amsterdam, ook internationaal verder te verspreiden.’ Prowise neemt 100% van de aandelen over van UvA Ventures Holding, Cito en hoogleraar Han van der Maas. Van der Maas zal als oprichter betrokken blijven bij Oefenweb.

Prowise-oprichters Erik Neeskens en Michael Ahrens zijn blij met de aanwas van het deskundig Oefenwebteam en het reeds bewezen succesvolle onderwijspakket. ‘We maken in één klap grote slagen in onderwijsland. Het onlangs gelanceerde Prowise GO groeit met de integratie van Oefenweb direct door naar een unieke positie wereldwijd’, aldus Neeskens. ‘De combinatie van een leerling management systeem, adaptieve leersoftware, Prowise Presenter-software, mobile device management, IT-ontzorging en de hardware-oplossingen zoals touchscreens en Chromebooks geven internationale slagkracht. Rekentuin, Taalzee en Words&Birds van Oefenweb blijven als autonome producten beschikbaar, maar als onderdeel van de totaaloplossing Prowise GO wordt het nog aantrekkelijker voor scholen’, vult Ahrens aan.