EN

Van maandag 7 januari tot en met vrijdag 11 januari gaan 60 studenten van de opleiding Sociale geografie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in Heerlen onderzoek doen naar de politieke betrokkenheid van de inwoners.

Beeld: FlickrCC

Het betreft een leerproject van de opleiding Sociale geografie om studenten bekend te maken met het uitvoeren van onderzoek.

Zorgen over dalende opkomst

De gemeenteraad van Heerlen maakt zich zorgen over de dalende opkomst bij verkiezingen. De mate van politieke betrokkenheid verschilt sterk per buurt. De uitkomsten van het leerproject moeten inzicht geven in deze verschillen. Daarnaast richt het leerproject zich op de politieke betrokkenheid van jongeren in Heerlen.

Werkwijze onderzoek

De studenten doen een week lang onderzoek in Heerlen. Zij nemen vragenlijsten af onder jongeren en interviewen bewoners en sleutelfiguren in acht verschillende buurten in Heerlen. De opleiding hoopt van harte op de medewerking van de Heerlenaars.

Inge van der Welle, e-mail: leeronderzoeksg-FMG@uva.nl