Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De UvA (Universiteit van Amsterdam), HvA (Hogeschool van Amsterdam), VU (Vrije Universiteit) en Hogeschool Inholland varen op 3 augustus 2019 samen mee met een eigen boot in de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019. Op 10 februari maakte de organisatie de deelnemers bekend. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019. De LHBTQ-gemeenschap laat dan zien dat je kunt houden van wie je wil.

Bron: HvA Pride

Samen vertegenwoordigen de vier instellingen zo’n 107.000 studenten en zo’n 15.000 medewerkers. Nooit eerder namen onderwijsinstellingen zo eenduidig positie in als bij de gezamenlijke deelname aan de botenparade. Voor de HvA en Inholland is de deelname een primeur. De UvA en de VU deden al eerder mee.

De instellingen doen mee met een boot waar 80 studenten en medewerkers op kunnen meevaren. Het initiatief voor een gemeenschappelijke boot dit jaar komt van HvA en VU Pride, de LHBTQ netwerken van medewerkers en studenten aan de HvA en de VU. De besturen van alle instellingen ondersteunen de deelname.  De Canal Pride wordt voor de 24ste keer gehouden.

De initiatiefnemers motiveren de deelname aan de botenparade als volgt: 'Het hoger onderwijs is een belangrijk onderdeel van de stad Amsterdam. De instellingen zijn de drijvende kracht achter ontwikkeling, vernieuwing en tal van essentiële beroepen en diensten in de stad. We zetten kennis in als middel tegen onwetendheid, vooroordelen en onbegrip. We delen niet alleen kennis, maar ook waarden, zoals gelijkwaardigheid van LHBTQ’ers in de samenleving. We willen aan de stad, aan voormalige, huidige en toekomstige studenten en medewerkers laten zien dat iedereen welkom is in het hoger onderwijs en dat je mag zijn wie je wilt zijn.'