Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Frank Abbas, hoogleraar Parodontologie bij de Rijksuniversiteit Groningen, is door de Colleges van Bestuur van UvA en VU benoemd tot interim-decaan van Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van UvA en VU). Abbas start per 15 juli 2019 en zal de functie van decaan twee jaar vervullen.

Frank Abbas
ACTA
Frank Abbas

De tweede en laatste termijn van de huidige decaan, prof. dr. Albert Feilzer, loopt per 1 juni af. Feilzer neemt een sabbatical en keert daarna terug naar de wetenschap. Totdat Abbas aantreedt op 15 juli, is prof. dr. Wim Crielaard, lid van het directieteam, bereid gevonden de lopende taken waar te nemen die samenhangen met het decanaat.

De benoeming van Abbas geldt voor een periode van twee jaar; de werving voor een vaste decaan wordt in 2020 gestart. ‘Frank Abbas heeft uitgebreide kennis en ervaring in onderwijs, onderzoek en management en in de tandheelkundige praktijk. Ik ben dan ook ontzettend blij dat hij het decanaat de komende periode op zich wil nemen’, aldus Karen Maex, voorzitter van de selectiecommissie en rector magnificus van de UvA. Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU, vult aan: ‘Wij zijn verheugd dat Frank Abbas, met zijn lange staat van dienst in de academische tandheelkunde in Nederland, als decaan terugkeert naar zijn ‘roots’ bij ACTA.’

Over Abbas

Frank Abbas (1953) werd in Groningen opgeleid tot tandarts en promoveerde aan de UvA. Hij werkte eerst als tandarts, docent en onderzoeker in Amsterdam, bij de voorloper van ACTA, en was in de jaren negentig ook directeur van de vervolgopleiding Parodontologie van ACTA. In 2003 werd hij in Groningen benoemd tot hoogleraar Parodontologie. In 2007 werd hij tevens voorzitter van het Centrum voor Tandheelkunde & Mondzorgkunde van het UMC Groningen, een functie die hij tot 2015 vervulde. Hij werd daarna weer hoogleraar parodontologie. In 1985 was hij medeoprichter van de Kliniek voor Parodontologie in Amsterdam, waar hij nog steeds praktijkwerk verricht. Deze werkzaamheden zullen bij zijn aantreden bij ACTA worden afgebouwd.