EN

De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat dit jaar op plaats 64 in de QS World University Rankings 2019/2020. De UvA daalt 7 plaatsen ten opzichte van vorig jaar, toen de UvA als 57ste stond genoteerd. De ranglijst is op woensdag 19 juni gepubliceerd.

QS World University Ranking

De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit is net als vorig jaar de TU Delft (TUD), met een 50ste plaats. Van de Nederlandse universiteiten staan alleen de TUD en de UvA in de top 100.

Nummer 1 van de wereld is, voor het achtste jaar op rij, is Massachusetts Institute of Technology (MIT). De rest van de top 3 bestaat ook uit Amerikaanse universiteiten: Stanford University staat op nummer 2 en Harvard University op 3.

Per vakgebied

Eind februari publiceerde QS al de World University Rankings by subject 2019. Hierin staat de UvA in 29 van de 48 disciplines die QS onderscheidt, in de wereldwijde top 100.

Methodiek

De ranking van QS wordt opgesteld aan de hand van zes indicatoren: academic reputation (40%), employer reputation (10%), citations per faculty (20%), faculty/student ratio (20%), international faculty ratio (5%) en international student ratio (5%).

Bekijk de volledige ranking op de website van QS