Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tot onze grote spijt heeft de UvA, na overleg met experts, moeten besluiten om de Bachelordag van aanstaande zaterdag 14 maart niet door te laten gaan, in verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. De belangrijkste reden is het grote aantal bezoekers uit verschillende delen van het land en uit het buitenland.

De Bachelordag is twee maal per jaar een belangrijke bijeenkomst voor de UvA: aankomende studenten brengen een bezoek aan de universiteit om voorlichting te krijgen over de studie die zij mogelijk willen gaan doen. Het is een drukbezochte dag, met in totaal meer dan 12.000 bezoekers, verspreid over 10 locaties met 3 informatiemarkten. 


De recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus hebben wij de afgelopen dagen op de voet gevolgd. Het aantal besmettingen in Amsterdam lijkt vooralsnog gering en het advies om evenementen af te lasten geldt nog niet voor deze regio. Tegelijkertijd is de Bachelordag een uniek evenement, met veel bezoekers uit heel Nederland en het buitenland, tezamen in een beperkt aantal ruimtes. 


Wij willen de adviezen van de Rijksoverheid strikt opvolgen – deze zijn voor ons leidend. Daarmee willen wij, net als andere organisaties, bijdragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. Uit het recent opgestelde afwegingskader van de Rijksoverheid voor evenementen kwam een hoog risico voor de Bachelordag, gezien het grootschalige en landelijke karakter van deze dag, het aantal deelnemers, de duur van het evenement en het feit dat de Bachelordag zich binnen afspeelt. Het afgelasten van de Bachelordag is daarom voor de UvA de juiste maatregel en in lijn met de huidige landelijke richtlijnen.


Uiteraard vinden wij dit bijzonder vervelend voor alle scholieren die naar de UvA zouden komen om zich te laten voorlichten en zich te oriënteren op de opleiding van hun keuze. De Bachelordag is voor hen een belangrijk moment, het is een essentiële stap in het maken van de juiste en belangrijke keuze wat te gaan studeren. Vandaar dat wij alles op alles gaan zetten om een alternatief te bieden: via video-opnames hopen we in de loop van volgende week aankomende studenten zo goed mogelijk alsnog online de informatie te verstrekken die zij anders, live, op de bachelordag hadden gekregen. 

Alle deelnemers ontvangen van ons persoonlijk bericht. Wij hopen bij hen op begrip voor deze maatregel. Of de Bachelordag op een later moment kan worden georganiseerd, is nog niet bekend en hangt af van de ontwikkelingen de komende weken. 


In de komende tijd houden wij de adviezen goed in de gaten. Mochten er updates zijn en andere aanpassingen in het beleid, dan melden we deze op uva.nl/coronavirus. Wij begrijpen het als er nog vragen zijn. Deze beantwoorden wij zoveel mogelijk in de veelgestelde vragen op uva.nl/coronavirus. Mocht het antwoord op de vraag er niet bijstaan dan kan deze ook gestuurd worden naar coronavragen@uva.nl.