Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Prof. dr. Patti M. Valkenburg is per 1 maart 2011 door de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA benoemd tot faculteitshoogleraar. Valkenburg wordt de eerste faculteitshoogleraar aan de FMG. Ze combineert de bijzondere positie met haar hoogleraarschap Jeugd en Media

mw. prof. dr. Patti Valkenburg, medewerker FMG, hoogleraar Communicatiewetenschap, foto Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Patti M. Valkenburg is per 1 maart 2011 door de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) benoemd tot faculteitshoogleraar. Valkenburg wordt de eerste faculteitshoogleraar aan de FMG. Ze combineert de bijzondere positie met haar hoogleraarschap Jeugd en Media aan de UvA.

Met het instellen van het faculteitshoogleraarschap wil de FMG hoogleraren met uitzonderlijke onderzoeks- en/of onderwijskwaliteiten onderscheiden. Faculteitshoogleraren worden geacht een grote bijdrage te leveren aan wetenschappelijke innovatie en samenwerking tussen verschillende disciplines binnen de faculteit. Naast verdere ontwikkeling van haar onderzoek gaat Valkenburg zich inzetten om samenwerking in de faculteit te bevorderen tussen onderzoekers en afdelingen die zich bezighouden met jeugd.

Over Valkenburg

Patti Valkenburg (1958) is sinds 1995 verbonden aan de UvA, sinds 1998 als hoogleraar Jeugd en Media bij de afdeling Communicatiewetenschap. In haar onderzoek richt ze zich op het gebruik en de effecten van media op de jeugd. Daarbij gaat het om alle media (van televisie tot internet) en alle leeftijdsgroepen (van 0 tot 20 jaar). In 2003 ontving Valkenburg een Vici-subsidie van NWO. In 2009 kreeg ze van de European Research Council (ERC) de prestigieuze Advanced Investigators Grant van 2,5 miljoen euro toegekend. Valkenburg is oprichter en wetenschappelijk directeur van het Center for Research on Children, Adolescents and the Media (CCAM) van de UvA. Mede door de vele subsidies die CCAM wist te verwerven, is dit centrum uitgegroeid tot het grootste in zijn soort wereldwijd.

Symposium Jeugd, Media en Opvoeding

Ter gelegenheid van Valkenburgs benoeming tot faculteitshoogleraar en het vijfjarig bestaan van CCAM organiseert de faculteit op donderdag 31 maart van 15.00 tot 17.00 uur het symposium Jeugd, Media en Opvoeding. De sprekers - prof. dr. Patti Valkenburg, dr. Sindy Sumter, dr. Moniek Buijzen en prof. dr. Jochen Peter presenteren de nieuwste inzichten op het gebied van media-invloeden op de jeugd.