Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De UvA gaat in hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak die de Rechtbank Amsterdam op 30 maart deed over de bouw van een nieuwe Universiteitsbibliotheek - annex studiecentrum - voor de Faculteit der Geesteswetenschappen op het Binnengasthuisterrein.

De Universiteit van Amsterdam gaat in hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak die de Rechtbank Amsterdam op 30 maart deed over de bouw van een nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) - annex studiecentrum - voor de Faculteit der Geesteswetenschappen op het Binnengasthuisterrein. Nadat het stadsdeel Centrum aan de UvA een vergunning had verleend om een pand en een deel van een tweede pand op het BG-terrein te slopen om de bouw van de nieuwe UB mogelijk te maken, tekende een aantal partijen bezwaar aan tegen dat besluit. De rechtbank verklaarde deze bezwaren gegrond.

De UvA hecht veel waarde aan de nieuwe bibliotheek annex studiecentrum als belangrijk onderdeel van de universitaire campus die in de binnenstad gerealiseerd wordt en gaat daarom in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.