Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de UvA en de HvA, heeft in goed overleg met de Raad van Toezicht (RvT) zijn functie per heden neergelegd. Aanleiding is een verschil van inzicht tussen de RvT en de voorzitter van het CvB over de koers en het tempo van strategische veranderingen binnen de UvA.

Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA), heeft in goed overleg met de Raad van Toezicht (RvT) zijn functie per heden neergelegd. Aanleiding is een verschil van inzicht tussen de RvT en de voorzitter van het CvB over de koers en het tempo van strategische veranderingen binnen de UvA.

De Raad van Toezicht heeft grote waardering voor de verdiensten van Karel van der Toorn voor de UvA en HvA. Onder zijn leiding zijn beide organisaties versterkt en zij staan er momenteel goed voor. De kwaliteit van het onderwijs en onderzoek hebben onder leiding van Van der Toorn de hoogste prioriteit gekregen.

Paul Doop, vicevoorzitter van het CvB, zal op verzoek van de Raad van Toezicht per direct optreden als waarnemend voorzitter van het CvB van de UvA en HvA. De Raad van Toezicht start binnenkort de procedure voor de werving van een nieuwe voorzitter van het CvB.