EN

Tijdens de eerste editie van het nieuwe discussieplatform de BètaBreak van de UvA op woensdag 21 september is het onderwerp kernenergie. Wat moeten we, na de ramp dit voorjaar in Japan, met kernenergie in Nederland? Is het dé oplossing van het energieprobleem of zijn de risico’s niet te overzien? Harm Ede Botje (Vrij Nederland) gaat hierover in gesprek met Louise Fresco (hoogleraar Duurzaamheid UvA), André Wakker (ECN) en Wim Turkenburg (ECN & hoogleraar Sustainable Energy UU).

Prof. dr. Dymph van de Boom, rector magnificus van de UvA, opent de eerste editie van de BètaBreak. Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel probleem uit de bètawetenschappen. Komen zij tot een oplossing?

Over de BètaBreak

De BètaBreak is een initiatief van studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en wordt ondersteund door de faculteit. Het is het derde UvA-discussieplatform dat door studenten is geïnitieerd. De studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseren sinds 2008 met succes hun Room for Discussion en sinds vorig jaar heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de debatten van de Free Minders.

Tijd en locatie

De BètaBreak vindt elke derde woensdag van de maand van 12.00 tot 13.00 uur plaats in de hal van Science Park 904, het nieuwe gebouw van de FNWI van de UvA. Toegang vrij.