Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onlangs bracht de ontdekking van een neutrino die sneller gaat dan het licht de wetenschap in rep en roer. In de volgende editie van de BètaBreak staat de media-aandacht voor deze ontdekking centraal.

Onlangs bracht de ontdekking van een neutrino die sneller gaat dan het licht de wetenschap in rep en roer. Meteen doken de media op dit spectaculaire nieuws, maar hoe brengen wetenschappers zulke uitzonderlijke ontdekkingen het beste over op het grote publiek? Tijdens het nieuwe discussieplatform de BètaBreak gaan UvA-studenten op woensdag 5 oktober hierover, en over de ontdekking zelf, in debat met Martijn van Calmthout, chef wetenschap van De Volkskrant, en UvA-hoogleraren Stan Bentvelsen en Ralph Wijers.

De communicatie tussen wetenschap en media staat centraal tijdens deze BètaBreak. Uiteraard komt ook de wetenschappelijke uitleg over de implicaties van het gevonden resultaat aan bod. Waar kan de fout zitten? En stel dat de meting écht klopt, wat dan?

Over de BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel probleem uit de bètawetenschappen. De BètaBreak is een initiatief van studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

Tijd en locatie

De BètaBreak vindt plaats op woensdag 5 oktober van 12.00 tot 13.00 uur in de hal van Science Park 904, het nieuwe gebouw van de FNWI van de UvA. Toegang vrij.