Is de mentale belastbaarheid van een (jonge) atleet net zo goed ontwikkeld als zijn fysieke belastbaarheid? Dat is de kernvraag tijdens het UvA-HvA Sportsymposium op woensdagmiddag 5 oktober 2011. Het symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaal voorbereiden van atleten op topprestaties.

Sport en hoger onderwijs hebben opvallende overeenkomsten. Zowel in de sport als in het hoger onderwijs willen studenten, sporters en wetenschappers excelleren. Daarnaast is er de ambitie om jezelf te verbeteren en grenzen te verleggen.

Op het tweede UvA-HvA Sportsymposium komen sport en wetenschap samen. Dit keer gaan verschillende deskundigen in op verschillende aspecten van de sportpsychologie.

• Dr. Rico Schuijers, sportpsycholoog van de Olympische ploeg voor 2012
  • Drs. Gerald Weltevreden (UvA), sportpsycholoog en universitair docent van de minor 'Sport- en prestatiepsychologie'
  • Drs. Wim Keizer (HvA), sportpsycholoog, o.a. werkzaam bij de jeugdopleiding van AFC Ajax
  • Dr. Raoul Oudejans (Vrije Universiteit Amsterdam), sportpsycholoog en onderzoeker bij o.a. topbasketbalploegen

Tijd en locatie

Datum: woensdag 5 oktober 2011, 13:00-16:30 uur, aansluitend borrel

Locatie: Sportcentrum Universum, Science Park 306, Amsterdam

Deelname aan het symposium is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.