Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Universiteit van Amsterdam bezet dit jaar plaats 40 in de Top 50 Social Sciences universities van Times Higher Education. De UvA is de enige continentaal-Europese universiteit op deze mondiale lijst.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) bezet dit jaar plaats 40 in de Top 50 Social Sciences universities van Times Higher Education (THE). De UvA is de enige continentaal-Europese universiteit op deze mondiale lijst. De top 50 wordt volkomen gedomineerd door universiteiten uit Engelssprekende landen (Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Canada). Er zijn slechts vijf plekken op de lijst voor universiteiten van andere landen. Naast Nederland met de UvA zijn dat China, Singapore en Hongkong. De lijst wordt aangevoerd door achtereenvolgens Stanford, Harvard en Oxford.

In de Social Sciences-ranking gaat het om een breed scala aan disciplines, waaronder economie, communicatie, onderwijs, geografie en rechten. Er wordt gekeken naar onderwijs, internationaal perspectief, inkomsten uit het bedrijfsleven, onderzoek en citaties. Dit zijn dezelfde criteria die centraal staan in de algemene World Universities Rankings van THE. In deze totaallijst staat de UvA op plaats 92. Vorige maand werd bekend dat de UvA op plaats 30 staat in de Arts and Humanities-ranking van THE.