Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hoe zullen apparaten in de toekomst reageren op mensen? Een internationaal gezelschap van wetenschappers gaat zich tijdens AmI-11, een conferentie over Ambient Intelligence, van 16 tot 18 november buigen over deze en andere vragen.

Hoe zullen apparaten in de toekomst reageren op mensen? Een internationaal gezelschap van wetenschappers gaat zich tijdens AmI-11, een conferentie over Ambient Intelligence, van 16 tot 18 november buigen over deze en andere vragen. Ambient intelligence gaat over het leven in een omgeving die op elektronisch intelligente wijze inspeelt op menselijk gedrag. Producten en diensten zijn afgestemd op de gebruiker. De conferentie wordt mede georganiseerd door prof. dr. Ben Kröse van de Universiteit van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam.

Op de Am11-conferenties komen jaarlijks wetenschappers vanuit de hele wereld bijeen om de stand van zaken te verkennen wat betreft intelligente, genetwerkte systemen van sensoren en actuatoren (toestel dat invloed kan uitoefenen op zijn omgeving), die samen een intelligente en een van mensen bewuste omgeving maken.

Binnen Ambient intelligence worden verschillende vakgebieden gecombineerd, met name ubiquitous technology, kunstmatige intelligentie en geavanceerde gebruikersinterfaces, waarbij altijd de mens in het centrum van de technologische ontwikkelingen staat.

Op het programma staan onder meer workshops op gebieden als intelligente verlichtingssystemen, gedragsanalyse in de openbare ruimte of toepassingen binnen de zorg. Ook zijn er lezingen en presentaties, onder meer over sensoren in de zorg, privacy, gedragsbeïnvloeding en nieuwe vormen van interactie.