Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), is maandag 6 februari te gast bij economiestudenten van de UvA. In het discussieprogramma Room for Discussion spreken zijn met hem over zijn eerste periode bij DNB, de (Nederlandse) economie, en zijn positie bij de Europese Centrale Bank.

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), is maandag 6 februari te gast bij economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In het discussieprogramma Room for Discussion spreken zij met hem over zijn eerste periode bij DNB, het reilen en zeilen van de (Nederlandse) economie, en zijn positie en optreden tot nog toe bij de Europese Centrale Bank.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een interviewprogramma voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en oud-DNB-president Nout Wellink.

Overig programma

21 februari: Jeroen Kremers (Chief Risk Officer and Vice-Chairman RBS)
29 februari: Peter Blom (oprichter Triodos Bank)
7 maart: Dick Benschop (president-directeur Shell NL)
14 maart: Jolande Sap (fractievoorzitter Groenlinks) en Arie Slob (fractievoorzitter Christenunie)

Locatie en tijd

Room for Discussion vindt van 15.00 - 16.00 uur plaats in de E-hal van de faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.