Prof. dr. Louise Gunning-Schepers is door de Raden van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. De benoeming gaat in per 1 april 2012.

Prof. dr. Louise Gunning-Schepers is door de Raden van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. De benoeming gaat in per 1 april 2012.

Gunning is nu werkzaam als voorzitter van de Gezondheidsraad en als universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. Zij is een ervaren bestuurder en kent de UvA goed. Eerder was ze voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC-UvA en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA.

Het College van Bestuur heeft de algemene leiding over de UvA en de HvA. Het gezamenlijk college, dat is gevormd via een personele unie, bestaat verder uit prof. dr. Dymph van den Boom (rector magnificus UvA), dr. Jet Bussemaker (rector HvA) en drs. Paul Doop (vice-voorzitter). Gunning volgt dr. Karel van der Toorn op, die op 4 juli 2011 zijn functie neerlegde. Paul Doop treedt sindsdien op als waarnemend bestuursvoorzitter.

Gunning (1951) promoveerde aan de Erasmus Universiteit (EUR). Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de EUR. Ook werkte Gunning als beleidsmedewerker bij het Ministerie van VWS. In 1991 werd zij benoemd tot hoogleraar Sociale geneeskunde aan de UvA. Van 1995 tot 1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vanaf 1997 was Gunning lid van de Raad van Bestuur van het AMC-UvA en vicedecaan. In 2001 werd zij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC-UvA en decaan van de Faculteit der Geneeskunde aan de UvA. Gunning is sinds 1 september 2010 voorzitter van de Gezondheidsraad, het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van de regering en het parlement. Daarnaast is zij universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. In 2010 werd zij bij haar afscheid van het AMC geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.