De UvA heeft het mogelijk gemaakt dat er startende ondernemers tijdelijk worden gehuisvest in twee gebouwen op het Binnengasthuisterrein in het centrum van Amsterdam. Het gaat hierbij om zogenoemde bureaugerelateerde bedrijven, zoals adviesorganisaties, accountants en webdesigners.

De Universiteit van Amsterdam heeft het mogelijk gemaakt dat er startende ondernemers tijdelijk worden gehuisvest in twee gebouwen op het Binnengasthuisterrein in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het pand BG 2 waarin CREA zat en BG 14 waarin tot voor kort studentenverenigingen en de redactie van Folia Magazine kantoor hielden. Al deze organisaties zijn verhuisd naar de recent gerestaureerde oude Diamantslijperij op het Roeterseiland.

De recent vrijgekomen panden worden in gebruik genomen door startende ondernemers. Het gaat hierbij om zogenoemde bureaugerelateerde bedrijven, zoals adviesorganisaties, accountants en webdesigners. De UvA heeft Ad Hoc Beheer uit Amsterdam gevraagd om de selectie van ondernemers en het beheer van de gebouwen te doen.

De betreffende gebouwen vormen straks een onderdeel van de Binnenstadcampus voor de Geesteswetenschappen. De realisatie van de campus is afhankelijk van de bouw van een nieuwe bibliotheek/studiecentrum op de plaats van waar nu twee Rijksmonumenten staan: de Tweede Chirurgische kliniek (BG 14) en het Zusterhuis.

De ontwikkeling van de Binnenstadcampus is het sluitstuk van het beleid waaraan de UvA meer dan 12 jaar werkt om verwante wetenschappelijke opleidingen in vier campussen bij elkaar te huisvesten. Het Science Park voor de bèta’s, het Roeterseiland voor de gamma’s (o.a. rechten), geneeskunde in het AMC in Zuidoost, en de Geesteswetenschappen in de binnenstad op de plek waar de UvA bijna 400 jaar geleden is begonnen.