De UvA en de VU bundelen hun krachten in een brede bacheloropleiding Scheikunde. Daardoor volgen de eerstejaars bachelorstudenten Scheikunde vanaf februari voor het eerst gezamenlijk onderwijs. Om de samenwerking te vieren vindt er op woensdag 8 februari een feestelijke bijeenkomst plaats.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bundelen hun krachten in een brede bacheloropleiding Scheikunde. Daardoor volgen de eerstejaars bachelorstudenten Scheikunde vanaf februari voor het eerst gezamenlijk onderwijs. De twee Amsterdamse universiteiten werken binnen deze bachelor vanaf september 2011 samen. Om de samenwerking te vieren vindt er op woensdag 8 februari een feestelijke bijeenkomst plaats.

Door de bundeling van expertise van de UvA en de VU omvat deze bacheloropleiding vele relevante scheikundige disciplines. Daardoor krijgen studenten vanaf het eerste jaar een goed beeld van de mogelijkheden en diversiteit van scheikunde. Studenten hebben door de samenwerking een bredere keuze in vakken of stageonderwerpen. Ze kunnen daarnaast projecten en onderzoeken doen bij onderzoeksinstituten aan zowel de VU als de UvA. De bachelor Scheikunde kan door de samenwerking beter naar de persoonlijke voorkeuren van de studenten worden ingevuld.

Feestelijke bijeenkomst

Om de samenwerking bij de bachelor Scheikunde te vieren vindt op woensdag 8 februari een feestelijke bijeenkomst plaats. Cook & Chemist geven een chemisch culinaire demonstratie waarin de samenvoeging van de opleidingen gevisualiseerd wordt. Iedereen is van harte welkom.

Datum en tijd: 8 februari, 11.15 uur
Locatie: Hal van de FNWI van de UvA, Science Park 904, Amsterdam