Dinsdag 22 mei wordt de winnaar gekozen van de Amsterdam Science & Innovation Award. De zes finalisten presenteren hun innovatieve idee met een elevator pitch.

Dinsdag 22 mei wordt de winnaar gekozen van de Amsterdam Science & Innovation Award. Onderzoekers en studenten van UvA, HvA, VU, AMC, VUmc en op het Science Park gevestigde instituten hebben hun innovatieve en uitvoerbare ideeën ingestuurd. Uit alle inzendingen zijn door de jury, onder leiding van prof. dr. Louise Fresco, zes finalisten gekozen. De finalisten presenteren tijdens de bijeenkomst hun idee met een elevator pitch. Zij maken daarmee kans op de juryprijs van 5.000 euro. Naast de juryprijs kan ook het publiek live zijn favoriet kiezen door middel van sms, Twitter en internet. De publieksprijs bedraagt 1.000 euro.

De finalisten zijn:

• Dr. Albert Alberts & prof. dr. Gadi Rothenberg (Van ‘t Hoff Institute for Molecular Sciences, UvA): A new biodegradable resin made from 100% plant-based materials
  • Dr. Carlos P. Fitzsimons & dr. Joan Domingo Espín (Swammerdam Institute for Life Sciences, UvA): Modular proteins as innovative non-viral vectors for gene therapy
  • Dr. Jurgen Seppen (Tytgat Institute for Liver and Intestinal Research, AMC): Bacterial spores for intestinal gene therapy
  • Dr. Katerina Dohnalova (Institute of Physics, UvA): Silicon nanostructures to replace toxic/rare materials for light emitters and photovoltaics
  • Dr. Rosalie Luiten (Department of Dermatology, AMC): New immunotherapy for melanoma
  • Theo van Lieshout (Technology Centre, UvA): Energy from an unexpected angle

Deelname, tijd en locatie

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Toegang vrij (vooraf aanmelden via onderstaande verwijzing).

Locatie: Sportcentrum Universum, Science Park 306, Amsterdam. Tijd: 14.30 – 17.30 uur.