UvA-studenten ontvangen op 30 augustus diverse politici die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Harry van Bommel (SP), Kees Verhoeven (D66), Raymond Knops (CDA) en Martijn van Dam (PvdA) debatteren over het onderwijs en Europa.

UvA-studenten ontvangen tijdens de Intreeweek op 30 augustus in het discussieprogramma Room for Discussion diverse politici die zich kandidaat hebben gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra (VVD) en Tweede Kamerleden Jesse Klaver (GroenLinks), Harry van Bommel (SP), Kees Verhoeven (D66), Raymond Knops (CDA) en Martijn van Dam (PvdA) gaan in debat over de toekomst van het onderwijs en Europa. De bijeenkomst vindt plaats in de Amsterdam Convention Factory.

Room for Discussion is een talkshow voor en door studenten die doorgaans plaatsvindt op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, voormalig minister van Financiën Wouter Bos en DNB-president Klaas Knot.

Tijd en locatie

Amsterdam Convention Factory, Czaar Peterstraat 213, Amsterdam. Het debat begint om 14.30 uur. Journalisten die het debat willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden via roomfordiscussion@sefa.nl.

Agenda Room for Discussion

• 4 september 2012, 12.30 uur
Aysel Erbudak (bestuursvoorzitter Slotervaartziekenhuis) & Louise Gunning-Schepers (voorzitter College van Bestuur UvA & voormalig voorzitter Gezondheidsraad) over de gezondheidseconomie

• 13 september 2012, 12.30 uur
Louise Fresco (UvA-universiteitshoogleraar met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief) over de economie achter de voedselproblematiek.

• 18 september 2012
Prinsjesdagdebat met de voorzitters van de jongerenpartijen van de VVD, CDA, PvdA, D66 en SP

• 28 september 2012, 12.30 uur
Jan Hommen (CEO ING)