Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Future Planet Studies van de Universiteit van Amsterdam is onlangs als zelfstandige bacheloropleiding geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). In de bachelor Future Planet Studies staan de toekomst en duurzaamheid centraal. De opleiding brengt gamma- én bètadisciplines samen en is uniek in Nederland.

Het onderwijs richt zich op vier thema’s: Toekomstige uitdagingen & innovatieve oplossingen op het gebied van klimaat en energie, Kwaliteit van leven (met betrekking tot onder meer biodiversiteit en duurzaamheid), Food, en Water. Naast de interdisciplinaire vakken kiezen de studenten een disciplinaire major als hoofdrichting, bijvoorbeeld Aardwetenschappen, Economie of Rechten. Op die manier worden zij zowel breed als diep opgeleid en kunnen zij brugfuncties vervullen tussen specialisten uit verschillende disciplines.

Van Earth Sciences tot Economics

Future Planet Studies begon in 2008 als studierichting binnen de bachelor Bèta-gamma. Scholieren met verschillende profielen kunnen instromen in de opleiding. Ook de uitstroom is breed. Afhankelijk van de gekozen major kiezen studenten na de bachelor voor een specifieke aansluitmaster: Earth Sciences, Ecology & Evolution, Politicologie, Economics, Business Studies, Sociale geografie, Planologie, International and European Law, of Artifical Intelligence. Daarnaast kunnen zij doorstromen naar interdisciplinaire masters van andere, binnen- en buitenlandse universiteiten.

De bachelor is ondergebracht bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) van de UvA.