Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is dinsdag 2 oktober te gast bij economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In het discussieprogramma Room for Discussion spreken zij met hem over (de houdbaarheid van) het poldermodel.

De coalitiebesprekingen zijn in volle gang; een moment voor de werknemers- en werkgeversorganisatie om hun aandeel in de besluitvorming te vergroten. Hoe gaat dit in zijn werk? En hoe is de situatie rond de huidige impasse tussen de partijen FNV en VNO-NCW en wat kan de aanstelling van een nieuwe SER-voorzitter betekenen?

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een interviewprogramma voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en oud-DNB-president Nout Wellink.

Overig programma

• 10 oktober - Tim Kuik (Directeur Stichting Brein)
  • 17 oktober – hoogleraren Lex Hoogduin en Ewald Engelen over Europa
  • 31 oktober – Twan Huys over de Amerikaanse verkiezingen
  • 6 november – Henk Brouwer (voorzitter ABP)

Locatie en tijd

Room for Discussion vindt van 12.30 - 13.30 uur plaats in de E-hal van de faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.