Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) ontvangen donderdag 13 september universiteitshoogleraar Louise Fresco. In het discussieprogramma Room for Discussion gaat ze in gesprek over de onrust op de voedselmarkt. Waarom zijn de prijzen in korte tijd zo gestegen? Veroorzaken voedselspeculanten indirect hongersnood in andere werelddelen? En wat is voedselspeculatie eigenlijk?

Fresco is gespecialiseerd in de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Ze is tevens een bekend schrijfster, invloedrijk bestuurder en staat bekend als een internationale autoriteit op het gebied van voedsel en milieu. 

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en DNB-president Klaas Knot.

Tijd en locatie

E-hal Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Donderdag 13 September, 12.30 uur - 13.30 uur