Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

UvA-wetenschapper Joris Kila ontvangt de Blue-Shield-Preis 2012 voor zijn boek ‘Heritage under siege: Military implementation of the 1954 Convention for the Protection of Cultural Property’. Het boek is een bewerkte versie van het proefschrift over de bescherming van cultureel erfgoed, dat hij begin 2012 aan de UvA verdedigde.

Joris Kila visiting cultural heritage in Libya
Foto: Joris Kila

De Blue-Shield-Preis wordt jaarlijks uitgereikt door  de Österreichischen Nationalkomittees Blue Shield aan een persoon die zich heeft ingezet voor het behoud van cultureel erfgoed. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 17 oktober in Wenen.

‘Heritage under siege: Military implementation of the 1954 Convention for the Protection of Cultural Property’ is in juni als handelseditie verschenen bij uitgeverij Brill. Voor diezelfde uitgever is Kila editor van de serie ‘Heritage and Identity. Issues in Cultural Heritage Protection’.

Veldonderzoek

Joris Kila is regelmatig op veldonderzoek. Zo bezocht hij Libië enkele malen om met eigen ogen te bekijken wat het conflict in dat land voor invloed heeft gehad op de staat van het cultureel erfgoed. Eerder deed hij hetzelfde na de hevige rellen in Egypte. Kila deed dit samen met een internationaal team. Hij bekeek onder meer Leptis Magna en Sabratha, twee zeer belangrijke Romeinse vindplaatsen, en het Nationaal Museum in Tripoli.