EN

In de jaarlijkse ranglijst ‘De beste studies’ van het weekblad Elsevier eindigt de UvA volgens hoogleraren op de tweede plaats van beste brede universiteiten, net als vorig jaar. In de lijst staat de UvA volgens studenten op de vijfde plaats.

De lijst is gebaseerd op enquêtes onder studenten en hoogleraren. Voor het eerst nam Elsevier dit jaar ook feitelijke informatie op in de tabellen met de best beoordeelde studies, onder andere over studierendement, uitval en gemiddeld examencijfer.

Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA, is tevreden met de goede beoordeling door hoogleraren maar erkent ook dat de lijst een divers beeld laat zien: ‘Het is duidelijk dat wij in een aantal studies goed scoren, zoals wiskunde bijvoorbeeld, terwijl er bij andere studies nog veel te winnen valt’.

In de beoordeling per bacheloropleiding zijn er een aantal nummer 1-posities voor de UvA. Behalve de bachelor Wiskunde scoort onder andere Duitse taal en cultuur een eerste plaats. In het hooglerarenoordeel staan Culturele antropologie, Psychologie en Natuur- en sterrenkunde op plaats 1. Wat betreft de masteropleidingen staat de UvA onder meer bovenaan met Fiscaal recht.