Onder de titel 'Europa en de trappen van Escher: is de oplossing het probleem?' zijn UvA-hoogleraren Ewald Engelen en Lex Hoogduin vrijdag 19 oktober te gast bij Room for Discussion.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dringt erop aan dat de Europese Raad snel met een nieuw plan voor Europa komt. Het systeem dat bezweek door schulden, moet opgelapt worden met meer schulden en meer eenwording. De Zuid-Europeanen trekken de nodige bezuinigingen echter niet meer. Is er een weg uit de problematiek? Wat zijn de economische en politieke onenigheden, wat de politieke? Hoe hard kunnen en moeten de lidstaten nog gedwongen worden te bezuinigingen? Over deze en andere vragen gaan Engelen en Hoogduin in discussie met elkaar en economiestudenten van de UvA.

Prof. dr. Ewald Engelen is hoogleraar Financiële Geografie aan de UvA, columnist bij De Groene Amsterdammer en redactielid van het tv-programma Buitenhof. Lex Hoogduin is hoogleraar Monetaire Economie aan de UvA en voormalig adviseur van de president van de Europese Centrale Bank.

Tijd en locatie

Room for Discussion vindt plaats van 12.30 - 13.30 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam. De toegang is vrij.

De discussie is live te zien op de website van Room for Discussion (zie onderstaande verwijzing) en kan vanaf ± 15.00 uur worden teruggekeken op de site. Room for Discussion is op Twitter te volgen via hashtag #rfd.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een interviewprogramma voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder anderen oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en oud-DNB-president Nout Wellink.