Macht, corruptie en compliance staan centraal tijdens de Sefa Conference van economiestudenten op donderdag 1 november. Gerenommeerde sprekers, onder wie Jeroen van der Veer (voormalig CEO Shell) geven hun visie op macht en corruptie en de bestrijding hiervan.

Met de ontwikkeling van compliance-afdelingen bij alle grote multinationals en de speciale aandacht voor de bestrijding van corruptie door internationale financiële instellingen geloven de economiestudenten dat het tijd is om corruptie te erkennen als een ongewenst maar integraal onderdeel van de wereldwijde economie. Tijdens de conferentie ligt de focus daarom niet op het  beschrijven van schandalen, maar vooral op het analyseren van het begrip corruptie, lokale verschillen in bedrijfsethiek, het voorkomen van machtsmisbruik en strategieën die kunnen leiden tot een corruptievrije toekomst.

Het programma bestaat uit korte voordrachten van onder anderen Jeroen van der Veer (voormalig CEO Shell), Wibout de Klijne (expert crisismanagement Rabobank) en Marnix Somsen (partner De Brauw). Daarnaast organiseert ‘Room for Discussion’, het discussieplatform van UvA-economiestudenten, twee paneldiscussies waarin corruptie en lobbyen onder de loep worden genomen.

Tijd, locatie en deelname

De Sefa Conference vindt plaats op donderdag 1 november, 12.30 - 18.00 uur, in Felix Meritis, Keizersgracht 324. Amsterdam.

De voertaal van de conferentie is Engels. Aanmelden (verplicht) via conference@sefa.nl.