Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Neuropsycholoog Hilde Geurts en medisch bioloog Sjoerd Repping, beiden van de Universiteit van Amsterdam, zijn gekozen tot nieuwe leden van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Samen met 8 andere wetenschappers treden zij toe tot het selecte gezelschap van jonge topwetenschappers. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 19 maart 2013 in het Trippenhuis van de KNAW.

 

Hilde Geurts, hoogleraar Klinische neuropsychologie, combineert wetenschappelijk onderzoek met patiëntenzorg.  Ze maakte indertijd de keuze te zoeken naar overeenkomsten en verschillen tussen ADHD en autisme. Dit is inmiddels de gangbare lijn in het onderzoek naar deze ontwikkelingsstoornissen. Ook haar onderzoek naar veroudering en autisme trekt internationaal veel belangstelling. Samen met collega’s ontwikkelt Geurts interventies voor mensen met autisme.

 

Sjoerd Repping, hoogleraar Humane voortplantingsbiologie, doet onderzoek op het gebied van de humane voortplantingsgeneeskunde. Hij vertaalt  waarnemingen uit fundamenteel onderzoek – bijvoorbeeld op het gebied van genetische oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid - naar concrete verbeteringen van behandelingsmogelijkheden. Een voorbeeld daarvan is het creëren van een mogelijkheid tot het veiligstellen van de vruchtbaarheid van jongens die op jonge leeftijd chemotherapie moeten ondergaan.

 

Over De Jonge Akademie

 De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van jonge topwetenschappers. Leden worden geselecteerd op basis van hun wetenschappelijke excellentie, interdisciplinaire aanpak en brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie.